Candida csemegék 2.

Én diétázom, nem fogyókúrázom. Ami azt jelenti, hogy egy percig sem fogok éhezni, mert nem a nyolc kiló leadása két óra alatt a cél, hanem az egyensúly visszaszerzése. És mivel nem örülnék, ha a két darab, még viszonylag formás mellem egy-két hónap után két literes tejeszacskóra hasonlítana, ezért ma sem hagytam ki a vacsorát.

Az összes bónusz elkopott itthon, így a kenyérhez hasonlító DM-ben kapható bio, fehérliszt- és élesztőmentes micsoda megkenve humusszal ma elmaradt, helyette kellett vacsorára valami, gyorsan.

A mélyhűtő és a kamrapolc még nem volt teljesen üres. Így készült 15 (azaz tizenöt) perc alatt a következő csemege:

– 1 zacskó fagyasztott leveles spenót

– fél bögre vöröslencse

– fél bögre bulgur

– két dl rizstej (ezt találomra vettem pár napja, hogy kipróbáljam)

– olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 10 cm póréhagyma, egy csili, egy tk római kömény, frissen őrölt bors (ne fukarkodjatok vele), frissen reszelt szerecsendió és fahéj amennyi tetszik és só. Bónusznak friss, vagy fagyasztott (semmiképp sem szárított) petrezselyem

Homályos, mert éjjel van és nem vakuztam. Értem?

Van egy kedvenc Tefal serpenyőm, amiben sütni, párolni, összerittyenteni, mindent könnyen és hiba nélkül lehet. Abba beleöntöttem olajat, rá a durvára aprított fokhagymát, a fűszereket, kicsit összeráztam, aztán az egészre ment a spenót, a lencse, a póré és a bulgur, végül a rizstej. Kell hozzá egy kis víz is, látni fogjátok, mennyi, amikor elkezdi felszívni a folyadékot a bulgur. Fedő rá, 10 perc múlva kóstol, rákerül a petrezselyem is, tovább ízesíteni most lehet, ha kell, aztán öt perc és kész. Én imádtam régen a Szigeten a krisnások konyháját, egyrészt, mert sosem volt pénzem minden nap komolyabb kajákra, másrészt mert sokáig vega voltam és tökéletes volt az a koszt, harmadrészt mert imádtam a fűszerezésüket. Na ez a fogás most egy jó értelemben vett krisnás kaja lett. Kurva gyors, nagyon könnyű és az a vicc, hogy kifejezetten finom is. Egy kicsit édeskés, ami talán a fahéjtól van, talán meg attól, hogy kezd letisztulni az ízlelésem a teljes cukor és adalékmegvonásnak köszönhetően és újra érzek minden halkabb ízt is, így a zöldségek sajátját is.

Tálaláskor öntsetek még rá olajat, aztán táplálkozzatok szépen. Ajánlom, tényleg.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .