Candida csemegék 3. – A csirke, ha nem unalmas

Akár éppen diétáztok, akár nem, ez egy tökéletes recept.

a láb, ha szexi

Piacon voltunk szombaton és még éppen el lehetett csípni a néniknél két darab egész csirkecombot. Házit, tehát semmi átlátszó húsú, antibiotikumos hússzerű készítmény, ennek rendes bőre és rendes színe volt és rendesen kifejlődött izomzata. Jó étvágyat, a vegákat most elveszítettük, viszlát.

A másik mamától lett egy kiló spenót is – fele még a hűtőben – meg innen-onnan még további tonna zöldségek. Apropó: tudtátok, hogy a zöld spárga idén nagy bajban van? Annyira száraz és meleg volt a tavasz, hogy alig van belőle a placcon. Szomorú.

Ezek kellenek a csirkéhez és a körethez:

– két egész (házi) csirkecomb

– 3 fej vöröshagyma

– két fehérrépa, zölddel együtt (vagy külön petrezselyem)

– a bőre alá: 3 gerezd fokhagyma, őrölt római kömény, durva szemű só (ha van), őrölt fekete bors, egy chili, friss kakukkfű, olívaolaj

– a spenóthoz: fél kg leveles spenót, olívaolaj, fokhagyma amennyit akartok, só, szerecsendió, bors

Egy tűzálló edénybe – tűzálló, érted, mivel sütőbe megy, Maaargit! – olívaolajat öntünk, arra rá a durvára darabolt vöröshagyma és a fehérrépa. Só, bors, be a sütőbe, ami mondjuk 150 fokos. Még mindig Karancsom van, fogalmam sincs a hőfokokról. Ezután jön a hús: a csirke/tyúk lábait megmosni kötelező, aztán mehet a bőre alá a pép. Kőmozsárban szépen össze lehet dolgozni a fent leírtakat, majd egy kiskanál segítségével az állat bőre alá, lehetőleg egyenletesen bepasszírozni. Kívülről egy egyszerű, őrölt bors és só kombóval elég kezelni a combokat, alul pedig, ahol a legvastagabb a hús, esetleg be lehet vágni késsel, hogy hamarébb puhulhasson a jószág.

A sütőben a hagyma 10 perc alatt megédesedik, akkor megy rá a pár láb, az egészre valami takarás – nálam alufólia – és 40 perc várakozás jön, csak hogy biztosan megpárolódjon az a darab hús. Na meg hogy jól összegyógyuljon az alá ágyazott zöldségekkel. A végén 10 perc alatt rápirul a bőre – feltéve, hogy levettük róla a fedést.

Köretként sima fokhagymás petrezselymes párolt spenót és szárzeller volt, tökmagolajjal öntözve. Ez az étel tökéletes. Elkészíteni könnyű, gyorsan megvan az egész és még akár menőzni is lehet vele, ha az lenne a cél. Egyétek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .