Candida csemegék 4. – Thai zöldség

Elég meredek dolog ételcímeket kitalálni, pláne ha még vicces is akar lenni az ember, na akkor egyenesen horror, mint ez is itt fent. Mert az, hogy Thai zöldség, semmit nem fed le abból, amit ma este főztem.

A szombati piacról még mindig több kilónyi zöldség várakozik a hűtőben a teljes pusztulásra, vagy az okos felhasználásra. A mai nap is nulla energiával és fájó alvásvággyal ért véget, de erőt vettünk itthon magunkon és inkább gyorsan megpucoltuk a majdnem egy kilónyi spárgát. Abból lett többek között ez itt.

Nem írok mennyiségeket és hozzávalókat külön, mert ez tényleg egy olyan típusú kaja, ami abból és úgy készül, ami épp a hűtőben van.

Olíván két gerezd fokhagyma kicsit megfuttat egy marék durvára tört dióval, majd rámegy a felaprított spárga, a szeletelt cukkíni, só, őrölt bors, kurkuma, két chili szeletelve, egy darab kaffir lime-levél, egy kis darab gyömbér felaprítva. Fedő nélkül hagyjuk őket közepes lángon párolódni 5 percig, aztán kerülhet rá tejszín – esetünkben növényi -, meg pár levél spenót összetépve, azzal még 2 perces összerottyantás, majd kész. Hozzá a rizstészta köretként tökéletes.

Csíp, mint az istennyila és gyönyörű, sárga színe van a kurkumától, könnyű, friss íze a gyömbértől és a kaffir lime-levéltől, és megint nincs benne semmi, ami ne lenne egészséges. Hogy lehet ez? Hát így, kedveskéim, így. Tessék megcsinálni.

kici, cípősz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .