SpenóT

Automatikus tárgyeset.

Megvan a játék, ami C64-en futott? Vagy nem azon, mindegy.  Tv-re kötve játszottunk vele, a boszorkány dobálta a koponyákat fentről le, ezeket kellett kerülgetni és közben megküzdeni a szőke hajú lányért, aki minden körben egyre szarabb helyen várta, hogy megmentsék, nyilván, MNK, ugye. Nekem ez volt az első élményem Popeye-jel, nagyon jó voltam benne, mindig megmentettem a csajt. Aztán sokáig semmi, amikor egyszercsak főiskolai lakótársam anyukája spenótfőzeléket csomagolt a szegény éhező gyermekének vasárnap, én meg megkóstoltam. A spenót jó, a spenót, finom, a spenót kell. Anyukám sosem csinált, nem tudom, miért. A történet teljességéhez kell azért az is, hogy a másik lakótársam pár éves korában erőszak hatására sem fogyasztotta el a zöld ételt, inkább az egészet a fejére borította. Na nála azóta sem változott a helyzet, bár a fejére már nem borítja. Vagy ha igen, akkor is mindegy, eltűnik az egy méteres rasztájában.

A húsmentes éveimben igazi spenót expert lettem, most ezt a hosszú évek alatt egyre tökéletesedő receptet osztom meg, épp itt az ideje. És légyszi, ne parázzatok rá. Ezek nem szuvidolós, méricskélős receptek, ha nincs otthon mondjuk márványsajt, hagyd ki és kész.

spenoT
szélesmetélttel

  • egy csomag fagyasztott spenót püré
  • egy csomag fagyasztott spenótlevél (Tesco, tekercsekbe rendezett kis cuki)
  • egy doboz rikotta
  • 10 dkg márványsajt
  • 2 dl tejszín
  • olaj
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • só ésszel a márványsajt miatt, fekete bors (sok), szerecsendió

Olajon 1-2 percig átfuttatsz 4 gerezd reszelt fokhagymát, aztán ráreszelsz szerecsendiót ízlés szerint, meg frissen őrölsz rá fekete borsot, ebből sokat. Megy rá a fagyasztott spenót, arra meg a só, fedő alatt 10-15 perc alatt kienged. Ha már nincs benne jég, mehet bele a rikotta, a márványsajt és végül a tejszín. Kóstolás után a maradék gerezd fokhagyma is reszelve, aztán ha elégedettek vagyunk, elzárjuk. Tésztával szoktuk enni, ez az adag fél kg tésztához nagyjából elég. Egészség, kalória, vas= spenóT. Tudom, nem olcsó, ezekből az alapanyagokból már egy komolyabb kaját is ki lehetne hozni, de akkor is megéri. Ha másban nem is, ebben higgyetek nekem.

spenoT_over
2 perccel később

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .