Nem unom, de tényleg

Van az úgy, hogy 7-re hazaérek a városnéző túrából, aztán találkozom a Kertemben, élménybeszámolunk egymásnak – én csak kicsit, Grétinek 5 hét spanyol mondanivalója volt, lehet utálni érte – aztán már a Városligetben kitalálom fejben, mit főzök, ha hazaérek. És van az úgy is, hogy 23.30-ra érek haza. De nem adom fel – Robi már alszik, vagyis próbálna – mert egyrészt olyan gyorsan megvan, másrészt a friss spenót a hűtőben nem áll el örökké, aztán meg sosem ettem még bulgurt tejszínnel.

Nekikezdtem. Először lepirítom a bulgurt – kicsit kevesebb, mint fél zacskó – egy kevés olajon, aztán az utolsó pillanatban ráreszelek 4 gerezd fokhagymát, egy kis fekete borsot, egy kis szerecsendiót, sót, csilit, keverek rajta egyet és ráaprítok két paradicsomot. A paradicsomokat hámozva teszem bele: kapnak egy keresztet a seggükre és nyakon öntöm őket forró vízzel. Ezután lejön a héjuk simán, még nekem is. Most jöhet a víz, legalább kétszeres mennyiség a bulgurhoz képest, rá fedő. Közben megmosom a spenótot. Kb 5 perc perc után kóstolom, megy rá egy deci tejszín, fedő vissza, újabb 5 perc. Kóstolás után ha már majdnem készre puhult, mehet bele a koktélrák – kábé három marék – és a spenót is, fedő vissza. Ha a spenót összesett, még egy kóstolás, morzsolok rá egy kis márványsajtot, elzárom, fedő vissza, készen vagyunk. Nagyjából mindennel együtt 30 perc telt el. Nem vagyok szigorú, a bulgur sem az: csináljátok úgy, ahogy szeretitek. Nézzetek be a hűtőbe, képzeljétek el, milyen ízeket szerettek együtt, aztán hajrá. Ez most egy kicsit leveses lett, nem ez az ofisöl az tuti, de hát így is összeszorul a szívem, ha rá gondolok. Kész az ebéd, vehehe.

Fénykép0267
ameddig a szem ellát

7 replies on “ Nem unom, de tényleg ”
  1. mindenképp javaslom, de a többi bulgurosat is. a lényeg benne, hogy isteni alapanyag, egészséges, gyors és tényleg azt csinálsz vele, amit akarsz. alig várom, hogy dél legyen:)

  2. a spenóthoz: én kb 4-5 marékot használtam, de ez is olyan, hogy amennyi van, amennyit szeretnél, csináld. a fotó meg jó gyengécske lett, de csak erre futotta reggel mobillal…

  3. na megcsináltam. annyi változtatással, hogy rák helyett spanyol sonka került bele, paradicsom helyett sűritmény, sajt nem volt itthon. ja még újhagymát vágtam bele, meg olivaolajjal és egy fél citrom levével kevertem össze. így is fasza. ez mindenhogy az. és én ebből nem tudok keveset főzni, meg keveset enni se. hidegen szeretem a legjobban. viszont életemben először használtam friss spenőtot! vadállat.

  4. egészen biztosan nem lehet elrontani. az enyémek sem receptek, inkább olyan gondolatindítónak jók, aztán mindenki saját szájíze szerint, hajrá. friss spenót priceless, jön a következő étel mindjárt vele

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .