Halszezon

írta: soulkitchen

pisztrang

Biztos a tél vége, a rendszeres mozgás hiánya, az általános és nagyon unalmas folyamatos stressz és az össze-vissza zabálás együtt tehetnek róla, hogy rendesen rákívántam a halra. Szombaton lazac volt az ebéd, vasárnap pisztráng. Csak azért mentünk vissza a Lidl-be szombat este, hogy vegyünk két pisztrángot a pénteken beszerzett lazac után. Tudtátok, hogy Lidlben van friss hal? Lazac és pisztráng is, nem fagyasztott hanem hűtött, a lazac 200 gramm a pisztráng fél kiló és mindkettő 1000 Ft körül van. Kicsit reménykedtem benne, hogy hátha magyar pisztráng lesz, sőt hátha lillafüredi de az van, hogy ezek török halak. És a február 14-én (kacsacsőrhárom) vásárolt hal február 23-ig őrzi meg a minőségét, ami azóta sem fér a fejembe, hogy hogy lehetséges. Friss halat 1-2 napnál tovább nem tartanék a hűtőben, akkor már lefagyasztom. Ki érti ezt? Életben maradtunk mert a szombaton vásárolt halat vasárnap megettük, de ezt a 9 (!!!) napos eltarthatóságot akkor sem gondolom reálisnak. Elírás lehet, vagy ilyesmi.

Na de a halak. A kis videó elmond mindent, most csak 30 percet állt a hűtőben a hal sütés előtt, aztán bekentem vajjal a halat is, tepsit is és készre sütöttem. Még mindig Karancs 4T a konyhai tűzhelyem, szóval nincsenek hőfokról és időről pontos adatok, süssétek pirosra, hamar megvan. Köretnek fokhagymás krumplipüré és párolt zöldség – brokkoli, répa – volt, adta így együtt, na.

Kattintásra csodás videó indul el

Kattintásra csodás videó indul el

Elfogyott secperc. Esztek ti halat rendesen?