Nyilas Misi

írta: soulkitchen

A konzerv az rossz, a konzerv az egészségtelen, a konzerv az káros és antalvali szerint biztosan csinál valami borzalmasat a szabad gyökökkel is, de azért lássuk be, néha hozzá kell nyúlni ezekhez az alapanyagokhoz is. Nálam mindig volt otthon hozzáadott cukor nélkül készült kukorica konzerv amikor diétáztam – csak szigorúan az első szakasz után. Azóta nem vagyok ilyen kemény, tegnap például nagyjából negyed kiló csokit ettem meg csendes magányomban, így belefért az a kis cukor is, amit a következő konzervek egy része tartalmaz.

Az történt most, hogy kaptam 5 különböző típusú zökdségkonzervet mert kijött egy új termékcsoport, és kíváncsi rá a gyártó, ki mire és hogyan használja az új termékeket.

Három egyszerű recept lett belőle, nem is recept hanem inkább javaslat, mert annyira egyszerű ezekkel a kész zöldségekkel gyors fogásokat készíteni, hogy a recept megnevezés túlzásnak tűnik.

Az első egy köret volt, sült lazac és krumplipüré mellé egy kis vaj, felaprított chili és egy kicsi balzsamecet a zöldborsó és répa mixhez. Működött, gyors volt és ezekkel a kiegészítőkkel nagyon finom lett. Mivel ezek a zöldségek készen vannak, gyakorlatilag csak össze kell forrósítani őket és meg is vagyunk. Csodálatos timelapse videó készült róla, szeretettel. Kattintásra ITT pörög.

IMG_2029

A második fogás tésztás lett, a kukorica-zöldborsó mixet használtam el. Pépesre főztem egy kis fokhagymával, chilivel és curryporral ízesített vöröslencsét, amihez végül olívaolajat és a konzerv zöldségeket kevertem. Színes tésztával és reszelt sajttal 15 perc alatt elkészült.

IMG_2047

A harmadik a tipikus, gyors irodai ebéd, amit még a munkahelyem konyhájában is el lehet készíteni bármiféle fennakadás nélkül. Az alapja a köles, amihez lepirítottam egy kis hagymát olajon, megfűszereztem borssal és sóval, ebbe is került természetesen chili mert azt bármikor, bármihez képes vagyok megenni. A kölest aztán ezen a fűszeres hagymán készre főztem, a végén hozzáadtam a kukorica, kaliforniai paprika és zöldborsó keveréket. Hárman ettünk belőle és mindenki elégedett volt, összesen 20 perc alatt lett belőle egészséges ebéd.

IMG_2147

A jó minőségű, hozzáadott tartósítószert nem tartalmazó konzerv tehát működik, ami nagy fájdalom ezeknél az minden esetben a doboz, amit aztán kidobunk a szemétbe. Bízom benne, hogy dolgoznak a gyártók az újrahasznosítás lehetőségén, hogy ezzel se szennyezzük tovább azt, amit már amúgy is teleszemeteltünk.