Fald fel a falafelt mert elvisz a Hunyadi!

Semmi újat nem fogok mondani senkinek valószínűleg, de mivel annyira tökéletesen sikerült a második falafeles próbálkozásom, inkább leírom, hogy legközelebb is meglegyen a kotta.

falafel2
Eső ellen falafel

  • 200 g (egy nagyobb bögre) csicseriborsó legalább 12 órára beáztatva hideg vízben
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1-2 teáskanál curry fűszerkeverék
  • 1-2 teáskanál őrölt római kömény
  • 1-2 teáskanál chilipehely
  • 1-2 teáskanál só
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 púpozott evőkanál zsezámliszt
  • 1-2 evőkanál olaj (olívát és napraforgót használtam vegyesen)

Miután ázott a borsó le kell öblíteni, majd csepegtetni; ne maradjon rajta sok víz. Aztán mehet minden a késes aprítóba, az sem baj, ha egy-két szem egyben marad, az a legjobb az egészben ha jó ha rusztikus lesz. Ebből az adagból nekem 33 db fasírtom lett, kb 2 dl olajban sütöttem ki őket. a Lényeg, hogy sütésig tartsuk a hűtőben, ez is a szétesés ellen használ állítólag. Nekem bevált.

Aztán vizes kézzel lapos korongokat formázva elkezdjük kisütni. Érdemes az első adagot megkóstolni és esetleg fűszerezni még, nálam azért van mindenből 1-2 teáskanál a receptben, mert tényleg ízlés kérdése; én fűszeresen szeretem. Közben fél liter joghurtot egy kendőn át lecsepegtetünk, mire kisülnek a falafelek egész sűrű, krémes lesz az alap. Megy bele apróra vágott lilahagyma, chilipehely és egy kis só.

Az egész fél óra alatt kisül, elkészül, aztán lehet tunkolni. Szerintem ez két személyes adag, ha értitek, mire gondolok. És hadd szóljon.

falafel1

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .