Amíg a tészta kifő 3.

Ha mindent előkészítünk mint a profik, akkor ez is simán elkészül addig, amíg megfő a tésztánk.

Tészta: a linguine maradéka

Egyebek: aszalt paradicsom (két-három darab felaprítva), friss zöldborsó (két-három marékkal), szeletelt bacon (4-5 vékonyka szelet csíkokra vágva), fél cukkíni apróra szelve, 2 gerezd fokhagyma, étolaj, extraszűz olíva, és parmezán (vagy valami hasonló kemény, édeskés sajt), só bors

Étolaj a serpenyőbe, rá a bacon csíkok, 1-2 percig sütjük a zsírját kifelé – már ami van neki. Aztán menjen a cukkíni, a borsó, az aszalt pradicsom, só, bors. Addig rázogatom, kavargatom, amíg megpuhul a borsó. Közben tutira kifő a tészta is, elzárom, a főzővízből félreteszek.

A tésztát serpenyőbe bele, homogén anyag képzése az egyebekkel, kis főzővíz alá, utolsót kever, tálalhatunk. Tálaláskor nagylukú reszelőn mehet rá a sajt, és az extraszűz olaj. Az olajról külön kell majd, hogy írjak.

arcomba bele
arcomba bele

Kettő perc alatt faltuk fel az egészet. Az étel neve Garda tészta, Robitól kapta, ez marad. A titka a jó minőségű alapanyag: otthoni cukkíni volt otthoni zöldborsóval anyukám kertjéből, Garda-tótól aszalt paradicsom, sajt és a kitűnő olívaolaj. Harmónia, boldogság, ilyenek.

7 replies on “ Amíg a tészta kifő 3. ”
  1. igen, én is ezért írtam, hogy az alapanyagokon múlik itt minden – mint ahogy szinte mindig -, nem pedig valami óriási újításról vagy zseniális receptről van szó… vásárolni kell a helybéli alapanyagokat és ki kell használni most a kertben növő zöldeket is. még ha 200 km-re is van az a kert…

  2. Ma újráztam és most lett a legjobb – eddig. A bacon mellé dobtam gombát, megpuhult és nem tettem félre, hanem ebbe ment a többi zöldség. A legeslegvégén ment rá a fokhagyma, ment még kicsi oliva hozzá, mert nekem a kicsit vizes cucc nagyon nem jött be. Ezért olajjal szaftosítottam. ÁLLAT lett! Csóközön

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .