Fokhagyma, citrom, petrezselyem, hal

Nakérem. Egész nyáron nem főztem. Kis túlzással ugyan, de tényleg nem. Itt szeretném leszögezni tehát, hogy nem tudok főzni, csak néha elkap a flow és csinálok ezt-azt. Most is ez történt és annak ellenére, hogy már rég nem csak gasztro vonalban gondolok a Soulkitchenre, most mégis egy egyszerű kis kajával jövök elő. Ilyen ez, fejest sem tudtam ugrani sosem, miért lennék bátrabb másban.

toum1

Az inspirációt a Világevő adta, aki most egy hihetetlennek tűnő de tényleg elképesztően finom fokhagyma recepttel borzolta a kedélyeket legutóbb. Nekem meg pont kellett valami, ami egy nagyobb társaságnak is jó lehet, szóval megcsináltuk. A receptet tőle nem másolom be, kattintsatok a linkre, ott van minden. A miénkbe is 9 dl olaj ment bele, de az belement és kellett is. Az adag nagyjából megtelített egy 8 dl-es kis vödröt, szóval nem kispálya. Ennek a maradékából lett tegnap a vacsora.

– 2 halkonzerv (nálunk most szardínia és makréla volt, de teljesen mindegy csak ne tonhal legyen és ne paradicsomos hal)

– 1 citrom leve

– fél/egy csokor petrezselyem (mérettől függ, érezni kell)

– 2 evőkanál toum (recept a linken, ugye)

toum2

Ebből a fenti listából villával egy homogén anyagot kell képezni és készen vagyunk. Puffasztott rizzsel ettük, jó volt hozzá, ropogott és rengeteg friss paprika és paradicsom is jár hozzá. A kész krém íze olyan, mint az első nap a nyaralásból. Hadd ne részletezzem. És ráadásul fogyókúrás és gyors és egyszerű és tökéletes az íze neki. Egyétek.

toum3

2 replies on “ Fokhagyma, citrom, petrezselyem, hal ”
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .