Újabb 10 perces kaja, Robi kedvence, ezt kapta névnapjára!
Tészta: Linguine
Egyebek: halkonzerv (én most egyszerű olajos szardíniát használtam), olajbogyó, sok fokhagyma, olívaolaj, fehérbor, citrom, petrezselyem.
Tésztát odateszem főni, közben a halat serpenyőbe teszem, kis olajat még öntök rá, és rádobálom a sok szeletelt fokhagymát, kevergetem. Mehet rá fehérbor egy deci, de ha nincs, az sem nagy baj. Az olajbogyót karikákra vágom. Ha al dente a tészta leszűröm, a főzőlevélből félreteszek. Hozzákeverem a halhoz, és teszek hozzá a főzőléből, hogy ne legyen száraz. Kóstolás után sózom, borsozom, citromozom és tálaláskor megszórom minél több apróra vágott petrezselyemmel és öntök rá még olívaolajat. Eccerű de naccerű, ilyen melegben egyrészt nem kell sokat álldogállni a tűzhely mellett, másrészt könnyű kaja, nem vág agyon. Halastészta a neve.