Minek méz, ha van itthon muscovado?

Amióta eszem megint húst, azóta nem viccelek. Olyan mellett, hogy csirke, simán elmegyek. Nekem marha kell, vagy disznó, vagy valami vörösebb. A csirkének meg a szárnyasoknak az ízét sem szeretem, persze, évekig semmilyen állatnak nem szerettem az ízét, szóval ki tudja.

Ma hazafelé bementem a Móriczon a Sparba hogy vegyek darált húst a csilis babba, mert a szója elfogyott itthon és mert kívánom a húst. Ott figyelt mellette a többi disznó termék is, szóval vettem egy kis oldalast is, majdcsak lesz vele valami alapon. Ahogy hazaértem, szokás szerint a neten kezdtem el olvasgatni recepteket, de egyik sem győzött meg teljesen, a Malackaraj meg nem volt százas a blogponthu miatt, így megint az történt, hogy az olvasottakból összeraktam egy sajátot. Imádom ezt csinálni!

oldalaselotte
előtte

Ez most 70 deka oldalas volt, amit megmostam, egyenlő darabokra vágtam és olajon dinsztelt hagymán lesütöttem. Közben 5 gerezd fokhagymát megpucoltam, felekbe vágtam és rászórtam a lepirított húsra, sóval együtt. Egy tálban kevertem: kábé két evőkanál ketchupot, egy teáskanál jó minőségű erős mustárt, kis csilipasztát, kis szójaszószt, kis balzsamecetet, kis muscovado cukrot. Összekevertem, felhígítottam annyi vízzel, amennyi ellepi a húsokat és az oldalasra öntöttem. Van itthon egy csomó paprika, szóval abból is tettem bele 3 darabot, felszeletelve. Lefedtem és addig főztem, puhítottam, amíg majdhogynem leestek a csontról a húsok. Közben persze kell forgatni őket, ne egyoldalú legyen az oldalasunk, az nem jó. Fedő nélkül végül zsírjára sül és kész a csoda.

oldalasutana
utána

A cukortól és a ketchuptól elég szépen karamellizálódik, olyannyira, hogy én egy kis citromhéjat is reszeltem bele amikor végül levettem róla a fedőt. Megkóstoltuk, működik!

6 replies on “ Minek méz, ha van itthon muscovado? ”
  1. ahogy elkezdtem olvasni a bejegyzést rögtön magaménak éreztem. kevés húst eszek – részben azért mert Z vega, de amúgy sem voltam nagy húsevő- de ha eszek én is marha, sertés vagy bárány… és a receptet olvasva a nyálelválasztásom olyan mértékben megnőtt, hogy problémát okoz, mert nem tudok olyan gyorsan nyelni.

  2. figyelj, ez olyan lett, hogy ájulás. ahogy a fokhagymák, a paprika és a fűszerek összeértek és gyakorlatilag egy szósszá főttek-sültek össze, az kész. rizs meg kompót hozzá az erősen ajánlott. ha nem csinálod meg akkor majd meghívlak a festés/felújítás után téged is egy jó disznóvacsorára:)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .