Jujj most gyorsan csak annyit, hogy voltunk ma délelőtt a búza téri piacon Miskolcon, és felismertem az egyik bácsinál ezt a gombát, szóba elegyedtem vele, és hoztam is belőle egy kisebb darabot – a kisebb darab ennél a gombánál nagyjából fél kg.
A szakember azt mondta, áztassam be sós tejbe vagy vízbe, az elveszi a kesernyés ízét ha egyáltalán van neki, aztán meg használjam fel úgy, mintha húst használnék. Nagyon izgatott vagyok, benn áll a hűtőben fokhagymás sós tejben, reggel pedig valami pörköltfélét készítek belőle még munkába indulás előtt. Egyelőre idáig jutottunk egymással:
Reggel találkozunk!
(Fotók Robitól)
épp most rántom a sárga gévát szintén a búza téri piacról!
kerestem róla az infókat és megtaláltalak:)
ez mondjuk mennyire komoly, nem?:))) és te is a bajszos fazontól vetted? kérek beszámolót! rántva még nem ettem. Szia Eszter, heló itt:)