Girincsen több körtefa is adja a mannát, ebből következik, hogy ilyenkor mindig van itthon körte a zuglói hűtő aljában. Magában én ritkán nyúlok érte, ha már eszem akkor sajttal, dióval, tökmaggal szoktam, vagy sütök belőle valami jót. Most is ez lett, jön a recept:
- 12 dkg GM liszt (Green farm keverék)
- 1 tk szódabikarbóna
- 4 dkg barnacukor
- egy lötty juharszirup
- 4 tk mézes gyömbéres citromos egeszségmix
- 1 tk vanília kivonat
- 2 tk chiamag
- 8 dkg vaj es 2 dkg kókuszzsír
- egy kis só
- 2 tojás
- 3 körte
- fél tábla étcsoki aprítva
Tojásokat és a cukrot, mézes mixet ami méz, igazi citrom leve és reszelt gyömbér kombójából áll (ezt ki lehet váltani mézzel, de akkor kevesebb kell) és sót felhabosítjuk, közben a körtéket felvágjuk kisebb kockákra, a vajat és kókuszzsírt megolvasztjuk (lehet csak vaj vagy csak kókusz is, semmi akadálya), a lisztet és a chia magot a késsel apróra vágott csokival összekeverjük.
Ha a tojás viszonylag habos mehet bele a vaníliakivonat, a körte, aztán ha ez homogén, a száraz anyagok is, szépen adagolva.
Kivajazott őzgerinc formában sül meg kb 40 perc alatt, nekem le is kellett fednem fólival, mert a körte miatt ez is nedves és a belseje nehezebben sül meg, a külseje meg már erősen barnult.
Ha kicsit kihűlt könnyen ki lehet fordítani a formából és tetszés szerinti szeletekre szelhető. És csamm, jó lett, de tényleg.