Cannelloni

Csatornácska.

IMAG6733-1
Katonásan

Van az az állapot, amikor a folyamatos ünnepi zabálástól és nem mozgástól már tényleg csak valami gyorsan elkészülő, füstölt/darált/töltött/rántott/akármilyen húst nem tartalmazó, nagyjából zsírmentes koszt esik jól. Szilveszterre megvolt a ricset – annyit mondok, karakán cucc – amit aztán még hat napig ettünk, DE. De hétvégén az ágyszerelés és lakásszétrobbantás közben tésztaehetnékem támadt, viszont semmi tésztám nem volt már itthon, csak az az ezeréves cannelloni, amit még Milánó mellett vettem az osanban, mert itthon nincs olyan – de van. Akkor legyen cannelloni, valami spenótos meg valami paradicsomos. Na így lett, csak pont fordítva, mint a hagyományos: paradicsomos-halas lett belül és spenótos kívül. Nagyon tudok.

Így készül a halas belülre:

  • 1 tonhal, 1 akármilyen másik olajos halkonzerv
  • kb 5 dl paradicsomlé
  • egy közepes fej vöröshagyma
  • egy pici cukor
  • zöldfűszer (Nálam vegyesen volt itthon olajban eltett rozmaring, oregánó, bazsalikom, menta, citromfű kombó. Anyukámtól, naná.)
  • egy kis marék bulgur
  • aszalt paradicsom, ha van

Így lesz a spenótos kívülre:

  • egy adag fagyasztott parajpüré
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • szerecsendió, só, bors
  • 2 dl tejszín
  • az egész tetejére reszelt sajt

A halashoz apróra vágott hagymát megdinszteltem majd rétettem a szétnyomkodott halkonzerveket olajával együtt, óvatosan sóztam, picit cukroztam, ment rá minden fűszer. Így kicsit összerottyan öt perc alatt az egész, majd rá a paradicsomlé, amibe beleollóztam pár darab aszalt paradicsomot és beleszórtam a bulgurt is. A cél az, hogy olyan massza legyen a vége, ami nem túl folyékony, mivel ezt töltjük majd a tésztába. A spenótoshoz: pici olajon megfuttattam a fokhagyma felét, ráreszeltem szerecsendiót és friss fekete borsot, kis só, aztán rátettem a spenótot. Kb 10 perc kell neki, a végén mehet bele a fokhagyma maradéka és a tejszín. A félkeményre főzött cannellonikat megtöltöttem a halassal, egymás mellé sorakoztattam, aztán ráöntöttem a spenótot, ment rá kis sajt és 180 fokos sütőben készre sütöttem.

2014-es jelszavunk következik: kis macera, nagy boldogság.

cannelloni

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .